عوامل موثر در برونسپاری خدمات شهری ( ... |
در بخش مطالعات کتابخانه ای از سایت های اطلاعاتی شبکه جهانی اینترنت ، کتاب ها و مقالات انگلیسی ، مقالات فارسی و پایان نامه ها استفاده شده است .
ب ) مطالعات میدانی :
در مطالعات میدانی از دو روش مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده است . مصاحبه یکی از ابزارهای گردآوری داده ها محسوب می شود . این ابزار ، امکان برقراری تماس مستقیم یا مصاحبه شونده را فراهم می سازد و با کمک آن می توان به ارزیابی عمیق تر ادراک ها ، نگرش ها ، علایق و آرزوهای آزمودنی پرداخت . از سوی دیگر مصاحبه ابزاری است که امکان بررسی موضوع های پیچیده ، پیگیری پاسخ ها یا پیدا کردن علل آن و اطمینان یافتن از درک سوال آزمودنی را فراهم می سازد . ضمنا در تحقیق حاضر از دو نوع پرسشنامه استفاده شده است . پرسشنامه شماره ۱ جهت شناسایی عوامل تعیین کننده در تصمیم برون سپاری خدمات شهری و پرسشنامه شماره ۲ به منظور اولویت بندی این معیارها و انتخاب فعالیت های ایجاد و نگهداری فضای سبز جهت برونسپاری به کار گرفته شده است .
۴-۳- روش تجزیه و تحلیل داده ها
جهت تجزیه و تحلیل داده ها از دو نرم افزار EXCELL و SPSS استفاده شده است .
اعضای تیم برون سپاری ( متشکل از مدیران و کارشناسان معاونت خدمات شهری – واحد فضای سبز – شهرداری نواحی و مناطق شهر تهران ) جامعه آماری تحقیق حاضر را تشکیل می دهند . اعضای این تیم شامل پنج نفر از مدیران و کارشناسان شهرداری نواحی شهر تهران می باشند . برای تشکیل تیم در تحقیق حاضر سعی شده است افرادی منتخب شوند که هم با مباحث استراتژیک و کلان سازمان آشنا باشند و هم در زمینه خدمات شهری تخصص و سر رشته داشته باشند . همچنین در مراحل فرایند تصمیم گیری برون سپاری خدمات شهری نقش داشته باشند . با توجه به اینکه در این تحقیق به جای نمونه گیری ، از سرشمای کلیه افراد جامعه استفاده شده است ، بنابراین مفاهیم روش نمونه گیری و حجم نمونه فاقد معنی بوده و مورد بررسی قرار نخواهند گرفت .
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
قلمرو تحقیق حاضر از سه بعد موضوعی ، زمانی و مکانی در خور توجه است . عنوان تحقیق حاضر (عوامل موثر در برونسپاری خدمات شهری ( مورد مطالعه : وظایف ایجاد و نگهداری فضای سبز )) می باشد . بدین ترتیب به لحاظ موضوعی ، برون سپاری خدمات شهری و الگوریتم تصمیم را در خود جای داده است . داده های مورد استفاده در این تحقیق به لحاظ دوره زمانی شامل داده هایی است که در سال ۱۳۸۸ در معاونت خدمات شهری نواحی شهر تهران مورد مطالعه در دسترس بوده است .
۵-۳- طراحی و تنظیم پرسشنامه و نحوه مقیاس بندی
پرسشنامه یکی از ابزارهای رایج تحقیق و روشی مستقیم برای کسب دادههای تحقیق است . پرسشنامه مجموعهای از سوالهاست که پاسخ دهنده با ملاحظه آنها پاسخ لازم را ارائه میدهد ؛ این پاسخها ، داده مورد نیاز پژوهشگر را تشکیل میدهد .
۱-۵-۳- سوالهای پرسشنامه :
بطور کلی سوالهای پرسشنامه به صورت بسته یا باز ارائه میشود . در سوالات پرسشنامههای این تحقیق، سوالها به صورت بسته طراحی شد تا پاسخ دهندگان از میان محدودهای از گزینههای ارائه شده یکی را انتخاب کنند . در تدوین پرسشنامه سعی شده است از سوالهای نامفهوم و مبهم پرهیز شود ؛ همچنین از سوالهایی که پاسخ دهنده را به پاسخ خاصی هدایت میکند ، اجتناب شده است . ضمناً از مواردی چون بکار بردن سوالهای پیچیده ، سوالهای دو وجهی ، سوالهایی که منجر به جواب منفی میشود و سوالهای مستقیم که موجب تحریک حساسیت آزمودنی میشود حدالامکان پرهیز شده است .
۲-۵-۳- رابطه سوالات پرسشنامه با سوالات تحقیق :
سوالات پرسشنامه اول در پاسخ به سوال اول تحقیق ( چه معیارهای کمی و کیفی در برون سپاری خدمات شهری دخیل هستند ؟ ) جهت شناسایی معیارهای موثر بر برون سپاری خدمات شهری طراحی گردیده اند .
سوالات پرسشنامه دوم در پاسخ به سوال دوم تحقیق ( اولویت معیارهای موثر در تصمیم برونسپاری خدمات شهری به چه صورت است ؟ ) جهت اولویت بندی معیارهای موثر بر برون سپاری خدمات شهری طراحی گردیده اند .
۳-۵-۳- نحوه مقیاس بندی :
از جمله ابزار گردآوری داده ها در تحقیقات علوم رفتاری ، مقیاس اندازه گیری نگرش است . بطور کلی مقیاسها برای سنجش نگرشها ، قضاوتها ، عقاید و سایر خصیصه هایی که به آسانی قابل اندازه گیری نیستند ، بکار می رود ، برای اندازه گیری نگرشها می توان از مقیاس هایی استفاده کرد که مهمترین آنها عبارتند از :
مقیاس لیکرت ، مقیاس ترستون ، مقیاس گاتمن و مقیاس فاصله اجتماعی بوگاردوس .
مقیاس لیکرت یک فاصله ایست که از تعدادی عبارت و گزینه های جوابیه تشکیل شده است . لذا مقیاس لیکرت یک مقیاس مرکب است . گزینه های جوابیه در این مقیاس ، معمولا نشانگر میزان موافقت یا مخالفت پاسخگو نسبت به یک موضوع یا مفهوم معین ، اعم از مثبت یا منفی است . نمونه ای از مقیاس لیکرت بقرار زیر است .
گزینه های جوابیه | ارزش عددی مقیاس |
کاملا مخالفم | ۵ |
مخالفم | ۴ |
بی نظرم | ۳ |
موافقم | ۲ |
کاملا موافقم | ۱ |
جدول ۱- ۳) نمونه ای از طیف لیکرت
نحوه مقیاس بندی پرسشنامههای مورد استفاده در این تحقیق ، مقیاس لیکرت است .
۶-۳- بررسی پایایی[۱۹] و روایی[۲۰]پرسشنامه
جهت بررسی صحت و سقم ابزار اندازهگیری در زمینههای مختلف ، تعیین پایایی و روایی، ضروری به نظر میرسد ؛ در این پژوهش نیز پایایی و روایی پرسشنامه به شرح زیر بررسی شده است :
۱-۶-۳- بررسی پایایی پرسشنامه[۲۱]:
تحقیق علمی باید پایایی و ثبات لازم را داشته باشد یعنی با انجام آن همیشه نتایج یکسانی بدست آید . پس پایایی مقیاسی است که بوسیله آن درجه اعتماد به نتایج حاصل از تحقیق تعیین می گردد . تنها به صرف اینکه تحقیق پایایی دارد نمی توان مطمئن بود که دارای روایی نیز هست . قابلیت اعتماد یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه گیری می باشد . در تحقیق حاضر از میان روش های عمده برآورد ضریب پایایی از روش کرونباخ استفاده گردیده است . این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری از جمله پرسشنامه ها یا آزمونهایی که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کند بکار می رود .
جهت بررسی پایایی پرسشنامه از جهت آن که پرسشنامه مذکور در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی بدست میدهد ، از روش بازآزمایی استفاده شده است . این روش عبارتست از ارائه یک آزمون بیش از یک بار در یک گروه آزمودنی تحت شرایط یکسان .
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-09-27] [ 09:29:00 ب.ظ ]
|