منابع پایان نامه با موضوع بیوتکنولوژی۱- فایل ۲۸ |
YTW315
۶/۱
۴۰
+
معدن مس در Dexing چین
۷۵ میکرون
+
(Young Zhang,2010)
L.strain ZC
۲
۳۷
+
کنسانتره معدن روی در ارمنستان
۷۵ میکرون
+
(Vardanian,2013)
L. strain D1
۶۸/۱
۴۰
+
معدن مسZHONGtiaoshan
۷۴میکرون
+
(Shejian lio,2007)
با توجه به کارهای انجام گرفته در دنیا، باکتری Leptospirillum. Spجدا شده از معدن سنگ آهن گل گهر دارای دوره انکوباسیون ۳تا ۴ روزه میباشد. به طوریکه با گذشت چهار روز در دمای ۴۰ درجه سانتی گراد قادر به اکسیدکردن g/l 10 آهن موجود در محیط کشت ۹K میباشد. همچنین این باکتری در pH های مختلف، از ۱٫۵ تا ۳ بیشترین اکسیداسیون آهن را در ۵/۰±۵/۱pH نشان داد. بنابراین از باکتری جداشده میتوان در محیطهایی که اسیدیته پایین تر و همچنین از دمای بالاتری برخوردارند استفاده کرد. نرخ بیولیچینگ رابطه قوی با آهن محلول یا اکسیده دارد، که اکسیداسیون آهن نشاندهنده این است که لیچینگ فلزات در حضور باکتری و یون فریک سرعت زیادی پیدا می کند، همچنین دانه بندی یکی از پارامترهای بسیار مهم در فرایند آبشویی میکروبی بوده که در این پژوهش نمونههای آورده شده از معدن سنگ آهن گل گهر، به منظور بررسی دانه بندی و رسیدن به دانهبندی مناسب مورد آزمایش قرار گرفتند. نمونهها با پنج دانهبندی مختلف در ابعاد، ۴۵، ۷۵، ۱۰۶، ۱۲۶ و ۱۵۰ میکرون مورد بررسی قرار گرفتند که بیشترین انحلال آهن در مورد دانه بندیهای ۴۵ و ۷۵ میکرون مشاهده شد، با کوچکتر شدن دانهها درجه آزادی، یا همان در دسترس قرار گیری آهن، بیشتر میگردد، اما هرچه ذرات کوچکتر و خرد تر شوند عمر باکتری های موثر کمتر میگردد، زیرا برخورد باکتری به ذرات بیشتر شده و باکتری از بین میرود. همچنین در دانه بندیهای بزرگتر میزان دسترسی باکتری به فلز آهن کاهش مییابد. در غیاب وجود باکتری اکسیداسیون آهن فرو یا آهن دو ظرفیتی انجام نمیگیرد و میزان اکسیداسیون جزئی آن به دلیل اکسیداسیون شیمیایی میباشد. با توجه به موارد گفته شده، جداسازی باکتری بومی L.ferriphilum با توجه به اکسیداسیون آهن فرو موفقیت آمیز بوده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
نتایج نشاندهنده نقش کاربردی باکتری Leptospirillum Sp در فرایند آبشویی میکروبی میباشد، این باکتری متعلق به ارگانیسمهای شیمیولیتوتروف اجباری میباشد و به مواد آلی، حتی در مقادیر بسیار کم، مانند پلی ساکاریدهای موجود در موادی مانند آگار و یا آگارز بسیار حساس است. بنابراین گسترش روشهایی برای کشت این باکتری بر روی محیط کشت جامد بسیار لازم و ضروری میباشد. از جمله مزایایی که استفاده از این باکتری در صنعت استحصال فلزات دارا میباشد میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- نیاز به انرژی کمتر
- استفاده از منابع طبیعی همچون آب، هوا و میکروارگانیسمها
- عدم نیاز به تجهیزات پیچیده و در نتیجه سرمایه گذاری کمتر
- سادگی افزایش مقیاس
- سادگی عملیات
- دما و فشار پایین
- تأثیرات منفی زیست محیطی به مراتب کمتر بر روی هوا و منابع آب
- عدم تولید آلودگیهای زیست محیطی همچون SO2 و غبارات
- نیاز به انرژی کمتر نسبت به فرآیندهای تشویه و سوزاندن
- قابلیت مهار عوامل مشکل ساز همچون منیزیم و آرسنیک در لیچینگ نیکل و یا آرسنیک در لیچینگ مس
- فعالیتهای بیولوژیکی کمتر مواد باقیمانده از عملیات بیولیچینگ
امکان پذیری فرآیندهای بیولیچینگ برای بازیافت انواع فلزات از سنگهای معدنی به اثبات رسیده است. زمانیکه فرآیندهایی که در دماهای بالا صورت میگیرند در مقیاس تجاری طراحی شوند، تنوع سنگهای معدنی که از فرایند لیچینگ تبعیت می کنند، افزایش خواهد یافت. اگرچه توان میکروارگانیسمهای تجاری در تحمل دماهای بیشتر از C055 هنوز به خوبی اثبات نشده است، ولی میکروارگانیسمهای اکسیدکننده آهن و یا سولفور را برای هر دمایی که احتیاج است تا C080 جدا کرد. بنابراین هنگامی که میکروبهای مناسب برای تجزیه سنگهای معدنی در دمای خاصی شناخته شده نیستند، احتمال یافتن آنها وجود دارد.
۵-۲-نتیجه گیری:
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-09-27] [ 08:58:00 ب.ظ ]
|