منابع مورد نیاز برای پایان نامه : ارزیابی عملکرد شرکت پتروشیمی خوزستان بر اساس مدل تعالی ... |
هدفگذاری مشخصی برای عملکرد سازمان و درک منطق هدفگذاری برای سازمان در خصوص این معیار بدرستی روشن نمیباشد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
مقایسه بهینهای از بهترینهای صنعت و یا متوسط صنعت جهت مقایسه نتایج صورت نپذیرفته است.
شرکت منطق و علت روندهای مثبت و پایدار خود را در خصوص فعالیتهای انجام شده در خصوص این متغیر را درک مینماید ولی در خصوص انتقال این نتایج به جامعه، فعالیتهای نظاممندی انجام نشده است.
شواهدی مبنی بر تفکیک نتایج حاصل از این معیار برای جوامع مختلف مورد نظر سازمان مشاهده نگردید.
فعالیتهایی از طرف سازمان برای ارائه نتایج مطلوب به جامعه صورت پذیرفته که از جمله آنها میتوان به پروژه فیلتر پرس، کادر آموزش دیده اداره بهداشت، ایمنی و محیطزیست ، برگزاری دورههای آموزشی در خصوص محیط زیست و تشویق کارکنان به مشارکت در طرحهای اجتماعی عامالمنفعه به صورت رسمی و غیر رسمی را میتوان ذکر نمود.
شرکت همواره و به صورت منظم و سیستمانیک میزان آلایندههای زیست محیطی خود را مورد سنجش و ارزیابی قرار میدهد و استاندارهای کیفی و مدیریتی در این زمینه را اخذ و الزامات آنها را رعایت و در دورههای زمانی مختلف با بهره گرفتن از ارزیابان و ممیزان داخلی و خارجی براساس شاخصهای مورد نظر هر نظام، مورد سنجش قرار میدهد.
شرکت با این دید که کارکنان و خانوادههای آنها عضوی از جامعه هستند امکانات و خدمات بهداشتی و درمانی را برای آنها در منطقه فراهم نموده و از تخصص پزشکان برجسته کشوری برای ارائه خدمات مطلوب استفاده مینماید. که امکان استفاده برای بخشی از جامعه پیرامون نیز وجود دارد.
ارائه بسیاری از خدمات به جامعه پیرامون توسط شرکت عملیات غیرصنعتی انجام میگیرد که علیالرغم پرداخت هزینه های آن از طرف سازمان، دریافت نظرات جامعه و توجیح آنها که شرکت محل تحقیق در این رسالت سهیم بوده برای جامعه پیرامون بدرستی تفهیم نشده است.
نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج تحقیق اُسمان اکیاز (۱۳۸۵) مطابقت و با نتایج حاصل از تحقیق جواد فیضالهی (۱۳۸۹) تفاوت دارد.
فرضیه فرعی چهارم:
محقق فرضیه فرعی چهارم را اینچنین تعریف نموده است:
عملکرد شرکت پتروشیمی خوزستان از منظر معیار نتایج کسب و کار بر اساس مدل تعالی سازمانی (EFQM) در وضعیت مطلوبی نمیباشد.
براساس میانگین محاسباتی برای این گویهها، بیشترین میانگین مربوط به گویه ۴۰ (سازمان منطق و علت تغییرات مثبت و پایدار در حوزه نتایج کلیدی کسب و کار مالی و غیرمالی را درک مینماید؟) با میانگین ۲٫۶۹؛ و کمترین میانگین مربوط به گویههای ۳۵ (دستاوردهای کلیدی مالی و غیر مالی، نتایجی را به همراه دارد که قابل مقایسه یا بهتر از رقبای مستقیم یا سازمانهای همتراز باشد؟) با میانگین ۲٫۲۴ میباشد. ۶۲ نفر از پاسخ دهندگان به گویههای این متغیر عددی کوچکتر / مساوی ۳ داده و تنها ۵ نفر از پاسخدهندگان بیش از ۳ امتیاز داده اند.
نسبت مشاهده شده برای این فرضیه (۹۰ درصد) از نسبت آزمون (۶۰ درصد) بزرگتر است، لذا H0 که ادعای پژوهش است، رد نشده و با توجه به عدم رد H0 به صورت غیر مستقیم فرض H1 که نقیض ادعای پژوهش است؛ رد میشود. لذا نتایج تحقیق نشان داد ( در سطح خطای ۵ درصد) که عملکرد شرکت پتروشیمی خوزستان از منظر معیار نتایج کسب و کار بر اساس مدل تعالی سازمانی (EFQM) در وضعیت مطلوبی نمیباشد. این معیار نسبت به سایر معیارها کمترین امتیاز را کسب نموده و در رتبه چهارم قرار گرفت. که تفسیر نتایج حاصله را میتوان به شرح ذیل بیان نمود. همچنین بر اساس مدل امتیاز این معیار ۴۶٫۹۱ ( از ۱۵۰ امتیاز ) بدست آمد.
علت پایین بودن امتیاز این معیار را میتوان به شرح ذیل تفسیر نمود:
هدفگذاری مشخصی برای عملکرد و درک منطق هدفگذاری برای سازمان در خصوص این معیار روشن نشده است.
مقایسه بهینهای از بهترینهای صنعت و یا متوسط صنعت و یا شرکتهای مشابه جهت مقایسه نتایج حاصله صورت نپذیرفته است.
شرکت منطق و علت روندهای مثبت و پایدار خود را در خصوص فعالیتهای انجام شده مرتبط با این متغیر را درک مینماید ولی به علت محدودیتهایی ساختاری نتوانسته است به منظور برون رفت از این وضعیت و رساندن شرکت به نقطه سربسر اقدامی انجام دهد.
شواهدی اندکی ازتفکیک نتایج حاصل از این معیار مشاهده گردید.
اگرچه شرکت در سالهای اخیر دارای روند رو به رشدی در جهت تولید محصولات و رفع مشکلات فرایندی، داشته است که نتایج صورتهای مالی نیز این روند را نشان میدهد. ولی به علت قیمت بالای مواد اولی؛ پایین بودن ظرفیت تولید؛ مشکلات واحد پلی کربنات و … روند رو به رشد محدود بوده و نتوانسته زیان انباشته شرکت را جبران نماید.
عواملی چون زیان ناشی از تسعیر بدهیهای ارزی، دیماند یوتیلیتی، ضایعات غیر عادی، هزینه تسهیلات دریافتی از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پایین بودن ظرفیت تولید را میتوان از جمله عواملی برای پایین بودن نتایج این معیار برشمرد.
پایین بودن قیمت فروش محصول پلی کربنات نسبت به قیمت تمام شده از دلایل عدم رشد نتایج کسب و کار است.
زیان انباشته شرکت بالاست و این خود به عنوان محدویت بزرگ برای جبران است.
نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج تحقیق مریم رحمتی (۱۳۸۵) از لحاظ نمره مکتسبه مطابقت و با نتایج حاصل از تحقیق جواد فیضالهی (۱۳۸۹) تفاوت دارد.
فرضیه اصلی تحقیق:
محقق فرضیه اصلی تحقیق را اینچنین تعریف نموده است:
عملکرد شرکت پتروشیمی خوزستان بر اساس مدل تعالی سازمانی EFQM مطلوب نمیباشد.
نسبت مشاهده شده برای این فرضیه (۹۰ درصد) از نسبت آزمون (۶۰ درصد) بزرگتر است، لذا H0 که ادعای پژوهش است، رد نشده و با توجه به عدم رد H0 به صورت غیرمستقیم فرض H1 که نقیض ادعای پژوهش است؛ رد گردید. لذا میتوان ( با ۹۵ درصد اطمینان ) اذعان نمود که عملکرد شرکت پتروشیمی خوزستان ( از منظر نتایج مشتری، کارکنان، جامعه و کسب و کار) بر اساس مدل تعالی سازمانی (EFQM) مطلوب نمیباشد. همچنین میزان امتیاز مکتسبه براساس مدل ۱۹۵ امتیاز ( از ۵۰۰ امتیاز ) تعیین گردید. که شرح تفسیر نتایج حاصله برای هریک از متغیرها/ معیارها در قسمتهای قبل تشریح گردید و تعداد پاسخ دهندگان به هر یک از مؤلفههای پرسشنامه نیز در جدول شماره ۴-۲۱ ذکر گردیده است.
جدول شماره ۵-۱ : محاسبه امتیاز چهار معیار حوزه نتایج براساس مدل تعالی و با رویکرد پرسشنامهای
شماره معیار | حوزه های اصلی مدل | عنوان معیار | میتوانیم ثابت کنیم که در این زمیته بهترین هستیم | همه ما اعتقاد داریم که در این زمینه بسیار خوب هستیم | در این زمینه سازمان خوب عمل میکند اما جای بهبود دارد | سازمان نیاز به بهبود قابل ملاحظهای دارد | عدم اقدام توسط سازمان | |||
۶ | نتایج | نتایج مشتریان | ۰ | ۸ | ۲۸ | ۲۶ | ۵ |
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1400-09-25] [ 12:21:00 ب.ظ ]
|