H1: توزیع داده ها نرمال نیست.

نتایج حاصل از آزمون آماری فوق در جدول ۴-۲ آمده است.

جدول ۴-۲: آزمون نرمال بودن متغیرهای وابسته

متغیر وابسته

آزمون کلموگروف اسمیرنف

آماره آزمون

درجه آزادی

سطح معنی داری

بازده غیرعادی

۱۲۵/۰

۸۱۲

۰۰۰/۰

اعتبار تجاری

۲۷۱/۰

۸۱۲

۰۰۰/۰

منبع: یافته های پژوهشگر

با توجه ‌به این که سطح معناداری آماره کمتر از ۰۵/۰ می‌باشد (۰۰۰۰/۰) ‌بنابرین‏ فرضیه H0 مبنی بر نرمال بودن توزیع متغیر وابسته در سطح اطمینان ۹۵% رد می شود. این یافته بیانگر این است که متغیرهای وابسته از توزیع نرمال برخوردار نمی‏باشند.

جهت تبیین بهتر، نرمال بودن متغیرهای وابسته تحقیق از طریق نمودار میله ای نیز موردنظر قرار می‌گیرد.

نمودار ۴-۱) نمودار میله ای متغیر بازده غیرعادی

منبع: یافته های پژوهشگر

همان‌ طور که از نمودار فوق پیدا‌ است؛ توزیع داده های متغیر بازده غیرعادی به شکل محسوسی در حول عدد صفر متمرکز شده اند و این امر باعث شده است که توزیع، به طور نسبی از توزیع زنگوله ای شکل فاصله داشته باشد.

نمودار ۴-۲) نمودار میله ای متغیر اعتبار تجاری(منبع: یافته های پژوهشگر)

همان‌ طور که از نمودار فوق پیدا‌ است؛ توزیع داده های متغیر اعتبار تجاری به شکل محسوسی دارای چولگی به راست می‌باشد و این امر باعث شده است که توزیع، به طور نسبی از توزیع زنگوله ای شکل فاصله داشته باشد.

با توجه به مطالب فوق، لازم است قبل از آزمون فرضیه‌ها متغیرهای وابسته نرمال سازی شوند. در این مطالعه برای نرمال سازی داده ها از لگاریتم طبیعی مجذور داده ها بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از آزمون کلموگروف اسمیرنف بعد از فرایند نرمال سازی داده ها به شرح جدول ۴-۴ می‌باشد.

جدول ۴-۳: آزمون نرمال بودن متغیرهای وابسته پس از نرمال سازی

متغیر وابسته

آزمون کلموگروف اسمیرنف

آماره آزمون

درجه آزادی

سطح معنی داری

بازده غیرعادی

۱۲۵/۰

۸۱۲

۰۰۰/۰

اعتبار تجاری

۲۷۱/۰

۸۱۲

۰۰۰/۰

منبع: یافته های پژوهشگر

مطابق با جدول فوق، سطح معنی داری به دست آمده از آزمون کلموگروف اسمیرنف پس از نرمال سازی، بیشتر از سطح خطای آزمون (۰۵/۰=α) است و می توان فرضیه H0 آزمون را پذیرفت. ‌بنابرین‏ مقادیر مربوط به متغیرهای وابسته پس از نرمال سازی، از یک توزیع نزدیک به توزیع نرمال پیروی می‎کنند. در نتیجه، فرض نرمال بودن متغیرهای وابسته در خصوص مدل های رگرسیونی موردنظر برای آزمون فرضیات تحقیق حاضر، پذیرفته می شود.

جهت تبیین بهتر، نرمال بودن متغیرهای وابسته تحقیق از طریق نمودار میله ای نیز موردنظر قرار می‌گیرد.

نمودار ۴-۳) نمودار میله ای متغیر بازده غیرعادی پس از نرمال سازی(منبع: یافته های پژوهشگر)

نمودار ۴-۴) نمودار میله ای متغیر اعتبار تجاری پس از نرمال سازی(منبع: یافته های پژوهشگر)

همان‌ طور که از نمودارهای فوق پیدا‌ است؛ توزیع داده های متغیرهای بازده غیرعادی و اعتبار تجاری، پس از نرمال سازی به صورت قابل توجهی به توزیع زنگوله ای شکل نزدیک شده و توزیع داده ها در دو طرف نمودار به طور محسوس، هموارتر شده است.

۴-۵) نتایج حاصل آزمون فرضیه اول

فرضیه اول

بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوک‌های اقتصادی و بازده غیرعادی شرکت‌ها رابطه معناداری وجود دارد.

جهت آزمون این فرضیه از یک مدل رگرسیونی که در آن، بازده غیرعادی سهام به ‌عنوان متغیر وابسته و تابعی از متغیرهای مستقل و کنترلی می‌باشد؛ استفاده شده است. نتایج حاصل از برازش مدل رگرسیونی آزمون فرضیه اول در جدول ۴-۴ آمده است.

جدول ۴-۴: نتایج تجزیه و تحلیل آماری برای آزمون فرضیه اول

R2 تعدیل شده
آماره دوربین واتسون
آماره F
سطح معنی داری F
۲۲۵/۰
۰۸۸/۲
۳۰۳/۱۳
۰۰۰/۰
متغیر
اندازه ضریب β (استاندارد شده)
آماره t
سطح معنی داری

(P-value)

CRISIS*LIQ

۰۰۲/۰
۰۵۵/۲
۰۲۶/۰

MB

۱۱۳/۰
۱۹۸/۳
۰۰۱/۰

Size

۰۰۶/۰-
۱۵۴/۰-
۸۷۷/۰

NWC

۰۵۱/۰
۰۶/۲
۰۱۸/۰

CF

۰۱۴/۰
۳۹۳/۰
۶۹۵/۰

CPAX

۰۲۷/۰
۷۶۲/۰
۴۴۶/۰

DEBT

۰۵۸/۰-
۲۲۶/۲-
۰۲/۰

Cf_Vol

۰۲۷/۰
۷۶۸/۰
۴۴۳/۰

DIV

۰۸/۰
۲۱۴/۲
۰۲۷/۰

منبع: یافته های پژوهشگر

نتایج تحلیل آماری در خصوص اعتبار الگوی رگرسیونی در بخش اول جدول فوق آمده است. ضریب تعیین مدل رگرسیونی ۲۲۵/۰ می‌باشد و حاکی از این که این مدل توانسته است ۵/۲۲ درصد از تغییرات بازده غیرعادی سهام شرکت‌های نمونه آماری را از طریق متغیرهای مستقل تبیین نماید. همچنین، نتایج نشان می‌دهد که آماره دوربین واتسون بین ۵/۱ تا ۵/۲ بوده و ‌بنابرین‏، بین خطاهای الگوی رگرسیونی خود همبستگی شدیدی وجود ندارد و عدم وجود خود همبستگی بین خطاها، به ‌عنوان یکی از فرضهای اساسی رگرسیون در خصوص مدل برازش شده، پذیرفته می شود.

نتایج تحلیل واریانس رگرسیون (ANOVA)، که ‌بر اساس آماره F درخصوص آن تصمیم گیری می شود؛ برای الگوی برازش داده شده در آزمون فرضیه فرعی اول در دو ستون آخر جدول ۴-۴ آمده است. فرضیه های آماری مربوط به تحلیل آماره F به صورت ذیل می‌باشد.

H0: βi=0 الگوی رگرسیونی معنی دار نیست

H1: βi≠۰ الگوی رگرسیونی معنی دار است

سطح معنی داری آماره F برای مدل کمتر از سطح خطای آزمون است و در نتیجه فرض H0 فوق رد می‎شود و رگرسیون برآورد شده بلحاظ آماری معنی دار و روابط بین متغیرهای تحقیق، خطی می‌باشد[۴۸]. نتایج تحلیل آماری برای هر یک از متغیرهای مستقل و کنترلی الگوی آزمون فرضیه اول در بخش دوم جدول ۴-۳ ارائه شده است.

ضریب برآورد شده برای متغیر CRISIS*LIQ که ارتباط بین نوسانات سطح نقدینگی ناشی از شوک‌های اقتصادی و بازده غیر عادی شرکت‌هارا نشان می‌دهد، بمیزان ۰۰۲/۰ و با سطح معناداری ۰۲۶/۰ می‌باشد که کمتر از ۰۵/۰ (سطح خطای آزمون) است. این یافته حاکی از یک ارتباط مستقیم و معنادار بین متغیرهای مذکور می‌باشد. به عبارت دیگر، با افزایش نقدینگی شرکت‌ها در دوره های شوک اقتصادی، بازده غیرعادی آن ها بیشتر شده است.

در خصوص متغیرهای کنترلی، نتایج حاکی از این است که بین نسبت ارزش بازار به ارزش دفتری، خالص سرمایه در گردش و سود تقسیمی با بازده غیرعادی سهام، ارتباط مستقیم و معناداری برقرار است. این در حالی است که ارتباط بین بازده غیرعادی با اهرم مالی، معکوس و معنادار است. به عبارت دیگر، شرکت‌های با سطح بدهی بالاتر، بازدهی کمتری داشته اند.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...