تأثیر نوع مواد غذایی روی شاخص های رشدی ... |
Boverin
B. bassiana
سوسک کلرادو
شوروی سابق
Boverol
B. bassiana
سوسک کلرادو
چک
Boverosil
B. bassiana
سوسک کلرادو
چک
Pae-sin
P. fumosoroseus
سفیدبالکها
مکزیک
Laginex
L. giganteum
لارو پشهها
ایالات متحده
در شناسایی جدایههای گونه B. bassiana از روش RADP-PCR استفاده شده است (یورتز و رایس[۵۶]، ۱۹۹۷). همچنین رهنر و بوکلی[۵۷] (۲۰۰۳) از ریز ماهوارهها برای بررسی ساختار جمعیت و حدود گونه ای B. bassiana بهره گرفتهاند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
با توجه به رنگ سفید کنیدیوفور و کنیدی قارچ B. bassiana، تودهی ریسههای تشکیل شده روی لاشهی میزبان به رنگ سفید دیده می شود و از این رو بیماری ایجاد شده به موسکاردین سفید مشهور است. این قارچ در محیط کشت مصنوعی و خاک به فرم ریسه رشد کرده و کنیدی تولید می کند. قارچ به محض ورود به همولنف، ممکن است از طریق اجسام هیفی مخمّر مانند توسعه پیدا کند. فاز اخیر مرحله انگلی اجباری بوده و در حالت طبیعی در بیرون از حشرهی میزبان مشاهده نمی شود. در موقع مرگ میزبان، سلولهای قارچی در همولنف به فاز ریسهای تغییر یافته و بافتهای باقیمانده را کلونیزه می کنند. فاز ریسهای از کوتیکول خارج شده و کنیدیوفورهای بیرنگ را در سطح میزبان ایجاد می کند (بوسیاس و پندلند[۵۸]، ۱۹۹۸). تندش و رشد کنیدی قارچ در واکنش به منابع قابل استفاده کربن (مانند گلوکز و کیتین) و نیتروژن بروز می کند (اسمیت و گرولا[۵۹]، ۱۹۸۱). در محیط کشت مایع بر حسب محتوای غذایی محیط تولید بلاستوسپور، کنیدی یا هر دوی آنها را می کند (توماس[۶۰]و همکاران، ۱۹۸۷).
قارچ B. bassiana در تمام نقاط جهان وجود داشته و به صورت ساپروفیت همهجایی خاکزی دیده می شود. این عوامل بیماریزا به صورت گستردهای به عنوان یکی از گونه های امیدبخش برای توسعه بالقوه در کنترل بیولوژیک عملی است. همچنین دارای طیف میزبانی وسیع بوده و به ویژه در گونه های راسته پروانهها (بال پولکداران)، سوسکها (سخت بالپوشان) و سنها (ناجوربالان) ایجاد بیماری می کند، همچنین آلودگی در مگسها (دوبالان) و زنبورها (بالغشائیان) نیز دیده شده است (تانادا و کایا[۶۱]، ۱۹۹۳).
سنت لجر[۶۲]و همکاران (۱۹۹۲) تنوّع طبیعی بالایی را در جمعیتهای B. bassiana در بررسی ۱۳۸ جدایه از این قارچ در آنالیز ایزوآنزیمی مشاهده نمودند که نشان دهنده دامنه متغیر مناطق جغرافیایی بود. مطالعات دیگر بهوسیله ونگ[۶۳]و همکاران (۲۰۰۳) با بهره گرفتن از RADP-PCR، ۲۸S-rDNA و ریز ماهوارهها مشخص کرد که میانگین شاخص تنوّع ژنتیکی جمعیتهای جغرافیایی به طور معنیداری پایینتر از شاخص جمعیتهای مشتق بر اساس حشرهی میزبان بود که نشان میدهد که ارتباط ژنتیکی جدایههایB. bassiana بیشتر از گونه حشرهی میزبان به موقعیت جغرافیایی ارتباط دارد.
۲-۲-۵-۳- سموم قارچی
بیشتر مطالعات انجام شده در این زمینه مربوط به گونه های M. anisopliae وB. bassiana میباشد. و مطالعات کمتری روی گونه های دیگر نظیر Tolypocladium spp.،Isaria fumosorosea،Verticillium lecanii و Hirsutella thompsonii (Fischer) انجام گرفته است. این قارچها تولید انواعی از متابولیتهای ثانویه را مینمایند که بعضی از آنها در سطح گونه اختصاصی بوده در حالی که بقیه توسط تعداد زیادی از قارچها تولید میشوند. توکسینها بسته به رشته های علمی مختلف دارای تعاریف متفاوتی هستند. پاتولوژیستهای گیاهی توکسینها را به ترکیبات با وزن مولکولی پایین محدود کرده اند که در بیشتر موارد محصول “متابولیسم ثانویه[۶۴]” هستند (گرانیتی[۶۵]، ۱۹۷۲). ترکیباتی که در فرآیندهای متابولیکی اولیه موجودات زنده نقش مشخصی ندارند، متابولیتهای ثانویه نامیده میشوند. مروری در منابع نشان میدهد که تعداد قابل توجهی از متابولیتهای ثانویه با وزن مولکولی پایین از قارچهای بیمارگر حشرات جداسازی شده اند که تعداد زیادی از آنها دارای فعالیت حشرهکشی هستند (گیلسپی و کلایدون، ۱۹۹۸). به نظر میرسد متابولیتهای تولید شده به وسیله قارچهای بیمارگر حشرات دارای عملکردهای زیر باشند.
۱- برای میزبان سمّی بوده و به مرگ میزبان کمک مینمایند.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-09-27] [ 10:15:00 ب.ظ ]
|