خرید متن کامل پایان نامه ارشد – پیشینه پژوهش – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
الف) اعطای جوایز غیر ثابت نقدی یا جنسی برای سپرده های قرضالحسنه
ب) تخفیف و یا معافیت سپردهگذاران از پرداخت کارمزد و یا حقالوکاله
پ) دادن حق تقدم به سپرده گذاران برای استفاده از تسهیلات اعطایی بانکی.
سپرده سرمایه گذاری مدتدار
سپرده های سرمایه گذاری مدتدار به آن دسته از سپرده هایی اطلاق می شود که به قصد انتفاع به بانک سپرده می شود و بانکها با قبول وکالت از طرف صاحبان سپرده های غیر دیداری آن ها را در عملیات مجاز بانکی به کار می گیرند. بانکها به علت تعهد قانونی در استرداد اصل سپرده های سرمایه گذاری مدتدار بهتر است بازپرداخت اصل اینگونه سپرده ها را با هزینه خود بیمه نمایند.
بانک منافع حاصله را پس از وضع حق الوکاله خود در پایان هر دوره به نسبت مدت و مبلغ سپرده طبق آیین نامه و دستورالعملهای بانکی بین سپردهگذاران تقسیم می نماید.
سپرده سرمایه گذاری مدتدار در بانک تحت عناوین کوتاهمدت و بلندمدت نگهداری میشوند.
سپرده سرمایه گذاری کوتاهمدت عادی
برای افتتاح اینگونه سپرده ها از کارت مخصوص به خود استفاده می شود که در آن متقاضی به بانک حق وکالت با توکیل میدهد تا سپرده وی را طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا در قالب عقود مختلف به صورت مشاع به کارگرفته و منافع حاصله را طبق مقررات و آیین نامه مربوط با داشتن حق مصالحه بین بانک و سپردهگذار به تناسب مبلغ و مدت پس از کسر حقالوکاله پرداخت نماید.
سود سپرده های کوتاه مدت به صورت علیالحساب و بر مبنای کمترین مانده در هر روز مشروط بر اینکه از حداقل (در حال حاضر حداقل مبلغ ۵۰٫۰۰۰ ریال است) کمتر نباشد محاسبه و در پایان هر ماه قابل پرداخت است. حداقل زمان لازم برای دریافت سود سی روز از زمان افتتاح حساب است که به صورت روز شمار در پایان هر ماه محاسبه میگردد و شاید اتخاذ این روش بتواند پس اندازهای کوچک را متمرکز سازد.
سپرده سرمایه گذاری بلندمدت
چنانچه سپردهگذاران تمایلی به استفاده از وجوه خود در طول مدت سپردهگذاری نداشته باشند می توانند از سپرده سرمایه گذاری بلندمدت استفاده نمایند.
سپرده سرمایه گذاری بلندمدت از نظر مدت به پنج دسته سپرده های یکساله، دوساله، سهساله، چهارساله و پنجساله تقسیم میشوند. هر نوع سپرده با توجه به مدت دارای حداقلی است که سپردهگذار باید رعایت نماید و نرخ سود سپرده ها نیز تابعی از مدت سپردهگذاری است.
بانک به وکالت و وصایت از طرف سپردهگذار با داشتن حق توکیل به غیر وجه این سپرده را بر طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا به طور مشاع به کار گرفته و منافع حاصله پس از کسر حق الوکاله و یا با داشتن حق مصالحه طبق آیین نامه و مقررات مربوط، به تناسب مبلغ و مدت به سپرده گذار یا قائم مقام قانونی وی پرداخت می نماید.
به موجودی سپرده سرمایه گذاری بلندمدت نمی توان مبلغی اضافه نمود اما در مواقعی که صاحب سپرده نیاز به دریافت قسمتی از وجه سپرده سپرده سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشد می تواند به بانک مراجعه و مبلغ مورد نیاز را با توجه به شرایط خاص دریافت دارد.
پیشینه پژوهش
پژوهش امری گروهی است، نه فردی. هر مطالعه ضمن آنکه مبتنی بر مطالعات قبلی است، خود پایه و مقدمهای برای اطلاعات بعدی است. هر قدر تعداد ارتباطات و پیوندهای ممکن یک مطالعه با مطالعات پیشین و تئوریهای موجود بیشتر باشد، سهم و اهمیت آن در بسط دانش آدمی بیشتر خواهد بود. پژوهشگر باید تفکر و تعمق عمیقی را که قبلاً راجع به پژوهش صورت گرفته است، بررسی کند و سپس طرح مطالعه تازهای را به گونه ای بریزد که با مطالعات پیشین ارتباط مستقیم داشته باشد.
بررسی ضمنی ادبیات پژوهش در ایران در زمینه پیش بینی سپرده های بانکی حاکی از آن است که مطالعه ای در این زمینه صورت نگرفته است. اما مطالعات گسترده ای وجود دارد که از روشهای به کاررفته در این پژوهش استفاده نموده اند. در این قسمت سعی می شود تحقیقاتی که تا حدود زیادی به موضوع پژوهش نزدیک میباشد، آورده شود. به این دلیل در ابتدا، به تحقیقاتی که به بررسی عوامل مؤثر بر جذب سپرده ها در بانک ها پرداختهاند، اشاره می شود و در ادامه به تحقیقاتی که از روشهای مورد استفاده در این پژوهش به منظور پیش بینی استفاده نموده اند، مطرح میگردد. ابتدا مطالعات داخلی مورد کاوش و در ادامه مطالعات خارجی مورد بررسی قرار می گیرند.
مطالعات داخلی
با توجه به اینکه پژوهشی که مستقیم به بحث پیش بینی سپرده های بانکی پرداخته باشد، وجود ندارد، ابتدا به تحقیقاتی که درباره عومل مؤثر بر جذب سپرده انجام شدهاند، پرداخته می شود، در ادامه بحث به تحقیقات انجام شده در مقوله پیش بینی پرداخته می شود.
ماندانا کتیرایی (۱۳۹۰) در پژوهشی با عنوان “بررسی عوامل مؤثر بر جذب سپرده های بانکی بانکهای خصوصی” تاثیر عوملی چون میزان سرمایه، تعداد شعب و تعداد پرسنل بانکهای خصوصی شامل بانکهای سامان، سرمایه، اقتصاد نوین، پاسارگاد و پارسیان را بر افزایش منابع بانکی با بهره گرفتن از روش اقتصادسنجی داده ها، پانل و آزمون اثرات ثابت و آزمون لایکلی مورد بررسی قرار میدهد. نتایج این پژوهش نشان میدهد که تعداد پرسنل و میزان سرمایه با منابع بانکی رابطه مستقیم داشته ولی تعداد شعب تاثیری بر افزایش منابع بانکی ندارد.
زهره اقایاری (۱۳۸۵) در پژوهشی به بررسی عوامل مؤثر بر جذب منابع در شعب استان تهران بانک ملت پرداخته است. هدف این پژوهش بررسی نحوه افزایش و رشد سپرده های بانکی به عنوان مبنای اصلی فعالیت نظام بانکی و به کار گرفتن اصولی آن ها از طریق اعطای تسهیلات و سرمایهگذاری به منظور کسب سود و رشد اقتصادی است. روش به کار گرفته شده در این پژوهش از نوع توصیفی، ضریب همبستگی و آزمونهای رگرسیون به طور تکمیلی است. بررسی های انجام شده نشان میدهد که عوامل مهم در افزایش سپرده های بانک ملت عبارتند از تبلیغات- گشایش اعتبارات اسنادی- تسهیلات پرداختی و آموزش کارکنان که رابطه این عوامل با رشد سپرده ها مستقیم است.
محمد موسوی (۱۳۸۴) در پژوهشی به بررسی عوامل مؤثر بر تجهیز منابع مالی بانک پارسیان در دوره زمانی ۸۳-۸۰ می پردازد. جامع آماری این پژوهش کلیه شعب بانک پارسیان است. با مراجعه به اسناد و مدارک و پرونده های مربوطه در حیطه گزارشهای اماری نتیجه کلی حاکی از آن است که گشایش اعتبارات اسنادی- مکانیزاسیون شعب و تسهیلات پرداختی از عوامل مهم در افزایش سپردههای بانک پارسیان است.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 09:40:00 ب.ظ ]
|