۲-۴- جراحی بینی

جراحی بینی، عملی است که به منظور بهبود عملکرد و یا ظاهر بینی یک فرد انجام ‌می‌گیرد. این جراحی می ­تواند باعث کاهش یا افزایش اندازه بینی، بهبود عملکرد تنفسی و همچنین تغییر شکل و تناسب بیشتر آن با چهره گردد.

جراحی بینی می ­تواند به تغییر شکل نوک یا پل بینی، تغییر زاویه بین بینی و لب بالایی و یا تغییر اندازه و تنگی سوراخ­های بینی منجر شود. همچنین این عمل می ­تواند نقص­های هنگام تولد، آسیب حاصل از یک حادثه یا مشکلات تنفسی را اصلاح کند.

تمام جراحی­های بینی برای زیبایی نیست و می ­تواند برای رفع ناهنجاری­های ساختاری نیز انجام پذیرد. یکی از رایج­ترین دلایلی که عمل بینی انجام ‌می‌گیرد برای تصحیح انحراف سپتوم یا تیغه بینی ‌می‌باشد که می ­تواند منجر به مشکلات تنفسی ، گرفتگی مزمن ، ترشحات پشت بینی و حتی خرخر گردد.

عمل بینی می ­تواند با اهداف زیبایی (جراحی زیبایی بینی) انجام شود که باعث رفع نقص­های هنگام تولد، مشکلات تنفسی و حتی اصلاح آسیب­های روانی حاصل از مشکلات ذکر شده در بالا خواهد شد. این جراحی را ‌می‌توان با روش­های دیگر جراحی به منظور ارتقاء نتایج زیبایی ترکیب کرد. در حال حاضر جراحی زیبایی بینی از جمله متداول‌ترین و در عین حال پرطرفدارترین اعمال جراحی در دنیا و بخصوص در کشور ما ‌می‌باشد و نتیجه­ آن به مهارت، علم و دانش، دقت نظر، زیبا شناسی، روانشناسی و درایت جراح وابسته است. جراحان ایرانی که در این رشته فعالیت ‌می‌کنند دارای تجربه بالایی بوده و نظرات آن ها در دنیا مورد توجه ‌می‌باشد.

در جستجوی گوگل در اینترنت، چندین مرکز خبرگزاری جهان، ایران را به عنوان پایتخت جراحی بینی جهان معرفی کرده ­اند. این عمل حدود ۵۰ سال پیش در ایران شروع شده و روز بروز طرفداران بیشتری در بین مردم و جراحان رشته­ های مختلف بخود جلب ‌کرده‌است (Mathes, 2006).

۲-۵- انواع جراحی بینی

۲-۵-۱- جراحی بینی اولیه

عمل جراحی بینی اولیه به عمل جراحی­ای اشاره دارد که برای اولین بار در یک بیمار و به خاطر زیبایی یا دلایل کارکردی و ترمیمی انجام می­پذیرد.

جراحی­بینی، عمل جراحی است که می ­تواند پوشش پوست را بازگرداند، خطوط عادی بینی را دوباره­سازی کند و جریان هوا در بینی را مجدداً برقرار سازد. اکثر افرادی که تحت جراحی بینی قرار می­ گیرند برای نیل به نتیجه مورد نظر فقط همان یکبار نیاز به جراحی خواهند داشت.

شایع­ترین علت ناهنجاری­های بعد از عمل بینی بر اثر رعایت نکردن توصیه­ های مراقبتی به وجود می­آیند. مانند استفاده نکردن از چسب بینی که باعث درست جوش نخوردن بینی می­گردد (نادر، ۱۳۹۲).

۲-۵-۲- جراحی بینی ثانویه (ری ویژن[۱۲])

جراحی بینی ثانویه یا (ری ویژن) معمولاً برای اصلاح عمل اولیه و یا تجدید نظر در جراحی جهت نیل به نتیجه رضایت­بخش بیمار صورت ‌می‌گیرد.

از نقطه نظر علمی بین ۵% تا ۲۰ % از جراحی­های اولیه ممکن است رضایت­بخش نباشند. معولاً دو دلیل اصلی برای انجام جرای بینی ثانویه وجود خواهد داشت که عبارتند از تصحیح ناهنجاری­های زیبایی بینی و یا اصلاح مشکلات عملکردی و تنفسی. البته با توجه به تبحر و تجربه جراح آمار فوق متفاوت خواهند بود که می ­تواند به حدود ۱% الی ۳% نیز کاهش یابد. ری­ویژن یا ویرایش ثانویه بینی روش­های پیچیده­ای دارد ولی اغلب متخصصان و جراحان در این عمل نیز از جراحی باز استفاده می­نمایند. با پیشرفت­های خارق العاده و بسیاری که امروز ه در تکنیک­های جراحی زیبایی به وقوع پیوسته است نتایج رضایت بخش بسیار بیشتر ‌شده‌اند (شهبازی، ۱۳۹۰).

۲-۵-۳- جراحی بینی ترمیمی

منظور از جراحی ترمیم بینی بازگرداندن شکل و عملکرد بینی به حالت طبیعی و برقراری جریان هوا در آن جهت تنفس عادی ‌می‌باشد.

جراحی ترمیمی ممکن است به خاطر هر کدام از دلایل زیر انجام گیرد:

مصرف مواد مخدر از طریق بینی، ناهنجاری مادرزادی، عمل جراحی قبلی بی خردانه (متاسفانه گاهاً اشخاصی اقدام به جراحی بینی ‌می‌کنند که هیچ تخصص و تجربه­ای در این زمینه ندارند)، اختلالات خود ایمنی، ضربه­های فیزیکی، مشکلات حاصل از سرطان (شهبازی، ۱۳۹۰).

۲-۶- مفاهیم جدید رینوپلاستی

رینوپلاستی عمل جراحی است که در آن با ایجاد تغییراتی در پوست، غضروف و استخوان بینی باعث ایجاد تغییراتی در ظاهر و عملکرد بینی می­گردد. نوع برش­های به کار رفته در این جراحی موجب تقسیم بندی آن به انواع «بسته» یا «باز» می­گردد. بی شک رینوپلاستی حتی برای جراحانی که هر روز این کار را انجام می­ دهند، مشکل­ترین جراحی پلاستیک است. عوارض رینوپلاستی هر روزه در مجامع علمی به عنوان یک زمینه وسیع و مهم جراحی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

جراحان بینی زیادی هستند که در ابتدای راه یا پس از مدتی از ادامه انجام این عمل جراحی منصرف شده وآن را کنار گذاشته­اند (Mathes, 2006).

۲-۷- آمارگرایش افراد به عمل جراحی زیبایی

با توجه به عوارض ناشی از عمل های جراحی زیبایی باز هم روز به روز بر متقاضیان این عمل ها افزوده می شود. طبق گزارش انجمن جراحی پلاستیک و زیبایی آمریکا در سال ۲۰۰۷ بیش از ۷/۱۱ میلیون عمل جراحی زیبایی در آمریکا انجام شده است که در مقایسه با سال ۱۹۹۷ رشدی به اندازه ۱۴۲ درصد داشته است (بلالی و افشار کهن، ۱۳۸۹).

در ایران، سال ۱۳۹۱ حدود ۲۴۰ هزار عمل جراحی زیبایی انجام شده است که به طور کلی بیش از ۹۰ درصد از مراجعه کنندگان را زنان تشکیل می‌دهند و سن آن ها بین ۱۵-۴۵ ساله تخمین می­زنند (نادر، ۱۳۹۲).

۲-۸- نظریه­ های عمل جراحی زیبایی

۲-۸-۱- بدن به مثابه یک نشانه اجتماعی

این رویکرد، مصرف مدار بودن هویت و بدن مدار بودن مصرف در جامعه نوین را دلیل اصلی رفتارهایی چون انجام جراحی زیبایی می‌داند. در واقع رفتارهای معطوف به زیبایی و جذابیت بدنی به عنوان بخشی از یک سبک زندگی در حال حاضر می‌تواند تمایزبخش اقشار مختلف باشد. اهمیّت یافتن بدن و متعاقب آن بازتاب شدن هویّت بدنی افراد، از پیامدهای اساسی جامعه مصرفی است که در آن افراد با تغییر ویژگی های ظاهری بدن خود مبادرت به ساخت بدن اجتماعی یعنی بدنی که از نظر وضعیت ظاهری، آرایشی و پوششی مقبول نظام اجتماعی است، می نمایند(خواجه صالحی، ۱۳۹۱).

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...