منابع کارشناسی ارشد در مورد بررسی ارتباط ... |
از رگرسیون خطی جهت پاسخگویی به فرضیه های مطرح شده در تحقیق می پردازیم اما قبل از استفاده از رگرسیون خطی می بایست شرایطی محقق شود که در ادامه به این شرایط وآزمون هایی که این مفروضات را مورد ارزیابی قرار می دهد اشاره می کنیم.
۲-۹-۳ شرایط لازم جهت استفاده از رگرسیون خطی
۱- میانگین خطا ها صفر باشد.
۲- واریانس خطاها صفر باشد.
برای بررسی دو شرط مذکور از هیستوگرام و نمودار p-p باقی مانده استفاده می گردد. شکل هیستوگرام تقریبا باید از شکل منحنی نرمال تبعیت کند(افشانی و دیگران،۱۳۸۸، ۳۲۵)۱.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳- بین خطاهای مدل همبستگی وجود نداشته باشد.
جهت بررسی وجود همبستگی میان خطاها از آزمون دوربین واتسون (DW) میگردد.
۴- متغیر وابسته دارای توزیع نرمال باشد.
جهت بررسی نرمال بودن متغیر وابسته از آزمون کلموگروف_ اسمیرنوف استفاده می گردد.
بعد از آزمودن فرضیات لازم ، با بهره گرفتن از آزمون رگرسیون خطی معنی داری کل مدل رگرسیون مورد آزمون قرار می گیرد که این کار توسط جدول آنالیز واریانس [۱۸۱] صورت میگیرد ، سپس باید معنی داری ضریب متغیر مستقل بررسی شود که این کار با بهره گرفتن از جدول ضرایب صورت می گیرد.
برای این منظور مدل های رگرسیونی با بهره گرفتن از نرم افزار آماری spss برآورد شده و معنادار بودن مدل رگرسیونی با بهره گرفتن از sig محاسبه شده برای تعیین معنا داری آماره F در سطح ۹۵% اطمینان مورد استفاده قرار می گیرد. که نحوه محاسبه این آماره به شرح زیر می باشد:
در واقع تغییر پذیری کل داده ها را به دو جزء تفکیک کردیم : جزءدوم SSE تغییر در داخل نمونه میزان تغییرات متغیر وابسته از طریق عوامل تصادفی ، و جزء اول میزان تغییرات متغیر وابسته از طریق متغیر مستقل ،در این صورت میانگین توان دوم تیمارها و میانگین توان دوم خطا ها به صورت زیر خواهد بود:
چنانچه میانگین توان دوم تیمار ها نسبت به میانگین توان دوم خطا کم باشد ، نتیجه می گیریم که مدل مورد نظر در جامعه معنا دار نخواهد بود.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل دادهها
۱-۴ مقدمه
داده ها شامل ارقام و مشخصاتی هستند که برای معنی دار کردن باید از ارزش های آماری یا غیر آماری به منظور دست یابی به هدف تحقیقات یا پژوهش ها استفاده شوند.
داده های جمع آوری شده اعداد و ارقام بدون معنی می باشند که ازآمار برای معنی دار کردن آنها به منظور تحقیق اهداف پژوهش ها و تحقیقات کمک گرفته می شود، تجزیه و تحلیل اطلاعات بعنوان بخشی ازفرآیند
تحقیق علمی ،یکی از پایه های اصلی هر مطالعه و پژوهش به شمار می رود،که بوسیله آن کلیه فعالیت های تحقیقی تا رسیدن به یک نتیجه ،کنترل و هدایت می شوند.به عبارتی در این بخش ،پژوهشگر برای پاسخ گویی به مسایل تدوین شده و یا تصمیم گیری در مورد رد یا تایید فرضیه یا فرضیاتی که برای تحقیق در نظر گرفته است باید تجزیه و تحلیل های لازم را انجام دهد.
تجزیه و تحلیل بعنوان علمی از پایه های اساسی هر تحقیق به شمار می رود که بوسیله آن کلیه فعالیت های تحقیق تا رسیدن به نتیجه ،کنترل و هدایت می شوند،در فصل چهارم نحوه جمع آوری اطلاعات و تجزیه تحلیل هر یک از فرضیه ها بطور کامل مورد بررسی قرار داده شده ست.
۲-۴ توصیف دادههای پژوهشی
در این قسمت ابتدا شرح مختصری از دادههای جمعیت شناختی افراد پاسخ گو و نمودارهای مربوط به آن ارائه شده و سپس با بهره گرفتن از جداول مربوطه دادهها توصیف میشوند.
۱-۲-۴ اطلاعات مربوط به جنسیت
اطلاعات مربوط به جنسیت پاسخ گویان به شرح زیر استخراج گردید که در نتیجه آن بیشترین پاسخ دهندگان را زنان تشکیل دادهاند. جدول ۱-۴ توزیع پاسخ دهندگان بر مبنای جنسیت آنها را نشان میدهد.
جدول ۱-۴ : جنسیت پاسخ دهندگان
جنسیت | فراوانی | درصد |
مرد | ۹۴ | ۶۷٫۶ |
زن | ۴۵ | ۳۲٫۴ |
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1400-09-27] [ 07:43:00 ب.ظ ]
|