فایل های دانشگاهی -تحقیق – پروژه | ۴-۱- یافته های توصیفی متغیر های پژوهش – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
گویه
عامل ۱
اضطراب (دلبستگی دوسوگرا)
عامل ۲
وابستگی (عکس دلبستگی اجتنابی)
عامل ۳
نزدیک بودن (دلبستگی ایمن)
۹
۸۰/۰
۱۰
۷۷/۰
۱۱
۷۱/۰
۳
۶۲/۰
۴
۵۱/۰
۱۸
۷۵/۰
۱۴
۷۲/۰
۷
۶۳/۰
۱۶
۵۴/۰
۱۲
۷۶/۰
۸
۶۷/۰
۱
۶۴/۰
۶
۴۷/۰
۱۳
۴۶/۰
ارزش ویژه
۸۷/۲
۱۸/۲
۹۶/۱
واریانس تبیین شده
۴۷/۲۰
۵۹/۱۵
۱۴
واریانس کل
۰۷/۵۰
۳-۴-۳- پرسشنامه سبک پردازش هویت:
این پرسشنامه برگرفته از مدل برزونسکی (۱۹۹۲) است و دارای سه مؤلفه میباشد (پیوست۳). زیر مقیاس های آن عبارتند از: سبک اطلاعاتی (۱۱ سوال)، سبک هنجاری (۹ سوال) و سبک سردرگم- اجتنابی (۱۰ سوال) که در جدول(۳) تعداد سوالات سبکهای هویت نشان داده شده است. در مقابل هر گویه یک طیف ۵ گزینه ای مقیاس لیکرت قرار دارد و از گزینه ی کاملا مخالفم، نمرهی ۱ تا کاملا موافقم، نمره ۵، را شامل می شود.
جدول۵-۳- سوالات مربوط به مؤلفه های سبک پردازش هویت
برزونسکی(۱۹۹۲) میزان ضریب آلفایکرونباخ را برای سبک اطلاعاتی۶۲/۰، سبک هنجاری ۶۶/۰ و سبک سردرگم- اجتنابی ۷۳/۰ گزارش کرد. وایت و همکاران (۱۹۹۸) برای نسخه تجدید نظر شده پرسشنامه سبک هویت، میزان ضریب آلفای کرونباخ ۵۹/۰، ۶۴/۰ و ۷۸/۰ را برای سبک های اطلاعاتی، هنجاری و سردرگم- اجتنابی گزارش کردند.کروسیتی، روبینی، برزونسکی و میوس[۱۲۰](۲۰۰۸) ضرایب ۶۴/۰، ۵۸/۰ و ۷۵/۰ را برای سبک های اطلاعاتی، هنجاری و سردرگم- اجتنابی به دست آوردند. اسمیتس و همکاران (۲۰۰۸، به نقل از آذر پیکان، ۱۳۹۰) ضریب آلفا را برای سبک اطلاعاتی ۶۹/۰، هنجاری۵۲/۰ و سردرگم-اجتنابی ۶۸/۰ گزارش کردند.
در ایران نیز حجازی و فرتاش (۱۳۸۵) ضریب ۶۸/۰ جهت سبک اطلاعاتی، ۶۵/۰ را برای سبک هنجاری و ۶۸/۰ را برای سبک سردرگم- اجتنابی به دست آوردند. فولادچنگ و همکاران (۱۳۸۸) ضریب آلفای کرونباخ را برای سبک های اطلاعاتی، هنجاری و سردرگم- اجتنابی به ترتیب۶۳/۰، ۵۰/۰ و ۶۴/۰ به دست آورند. غضنفری (۱۳۸۳) جهت بررسی روایی پرسشنامه سبک پردازش هویت از روش همبستگی همزمان استفاده نمود و گزارش کرد که پرسشنامه از اعتبار مناسبی برخوردار است. همچنین جوکار و حسین چاری (۱۳۸۰) و فولادچنگ و همکاران(۱۳۸۸) نیز روایی مطلوبی را جهت پرسشنامه سبک پردازش هویت گزارش کردند.
در پژوهش حاضر، روایی پرسشنامه سبک پردازش هویت از طریق تحلیل عامل مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحلیل عامل به روش مؤلفههای اصلی، با چرخش واریماکس وجود ۳ عامل در گویه ها را تأیید نمود. ملاک استخراج عوامل، از حداقل بار عاملی برای هر گویه ۳۰/۰، ارزش ویژه بالاتر از یک و نمودار شیب اسکری استفاده شد. از مجموع گویه ها، ۱۰ گویه (۴، ۵، ۶، ۸، ۹، ۱۰، ۲۱، ۲۳، ۳۰، ۱۴) به دلیل پایین بودن بار عاملی و یا تداخل گویه ها در چند عامل حذف شدند. در نهایت ۲۰ گویه باقی ماندند. شاخص KMO برابر ۷۲/۰ و ضریب سطح ۰۰۱/۰>P معنادار بود که نشان دهنده کفایت نمونهگیری گویهها است. نتایج تحلیل عامل در جدول (۶-۳) نشان داده شده است.
برای تعیین پایایی پرسشنامه سبک دلبستگی از روش آلفای کرونباخ استفاده شد و ضرایب برای سبکهای اطلاعاتی، هنجاری، سردرگم اجتنابی به ترتیب برابر با ۶۸/۰، ۵۴/۰، ۶۲/۰ به دست آمد.
جدول۶-۳- نتایج تحلیل عوامل مقیاس سبکهای پردازش هویت
گویه
عامل ۱
سبک اطلاعاتی
عامل ۲
سبک سردرگم- اجتنابی
عامل ۳
سبک هنجاری
۲۸
۷۴/۰
۱۶
۶۸/۰
۲۴
۶۵/۰
۱۷
۵۲/۰
۱
۴۸/۰
۲۷
۴۶/۰
۱۱
۳۸/۰
۲۲
۶۳/۰
۲۰
۵۹/۰
۲
۵۲/۰
۱۵
۵۲/۰
۲۶
۴۹/۰
۱۸
۴۹/۰
۲۹
۴۸/۰
۷
۶۱/۰
۱۲
۵۸/۰
۱۳
۵۲/۰
۲۵
۵۲/۰
۳
۴۴/۰
۱۹
۳۶/۰
ارزش ویژه
۷۷/۲
۳۰/۲
۹۶/۱
واریانس تبیین شده
۸۶/۱۳
۴۹/۱۱
۷۹/۹
واریانس کل
۱۴/۳۵
۳-۵- روش اجرا:
بعد از انتخاب گروه شرکت کنندگان و تهیه پرسشنامهها، پژوهشگر، با هماهنگی لازم در کلاس های منتخب حضور یافته و قبل از توزیع پرسشنامهها برای آزمودنی ها، توضیح مختصری درباره هدف پژوهش و نحوه پاسخگویی به سوالات و اینکه در هیچ یک از گویه های پرسشنامهها پاسخ صحیح و غلط وجود ندارد، ارائه گردید. پرسشنامه ها به روش چرخش متناوب در اختیار مشارکتکنندگان پژوهش قرار گرفت.
۳-۶- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات:
به منظور تجزیه و تحلیل آماری در این پژوهش، ابتدا با بهره گرفتن از شاخص های آمار توصیفی، اطلاعات توصیفی متغیرهای پژوهش شامل (میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر نمرات) مشخص گردید. سپس برای بررسی اینکه آیا بین سبکهای دلبستگی و سبکهای پردازش هویت با ترس از صمیمیت رابطه وجود دارد، از همبستگی پیرسون و برای پاسخگویی به سوالات دوم تا چهارم پژوهش از تحلیل رگرسیون چندگانه به روش همزمان استفاده شد.
فصل چهارم
یافته های پژوهش
در این فصل، با توجه به تحلیلهای آماری انجام شده، ابتدا شاخصهای توصیفی مربوط به متغیرهای پژوهش ارائه می شوند، سپس به بررسی ماتریس همبستگی و رابطه بین متغیرها پرداخته می شود و در ادامه، نتایج تحلیلهایی که برای بررسی فرضیه های دوم تا چهارم پژوهش صورت گرفته است، ارائه شده است.
۴-۱- یافته های توصیفی متغیر های پژوهش
جدول ۴-۱ یافته های توصیفی متغیر های پژوهش شامل میانگین، انحراف معیار، حداقل و حداکثر نمرات را نشان میدهد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 09:13:00 ب.ظ ]
|