پایان نامه -تحقیق-مقاله – ۲-۱۷-بررسی پژوهشهای مرتبط با موضوع پژوهش – پایان نامه های کارشناسی ارشد |
پاداش خدمات کارکنان به دو دسته تقسیم میشود:
۱-پاداشهای مالی: که مستقیماً از طرف شرکت اعطا و کنترل میشود. این پاداشها خود به دو دسته تقسیم میشوند:
الف) پاداشهای مستقیم مالی: شامل پرداختهایی است که شخص به صورت دستمزد، حقوق، حقالعمل، انعام و غیره دریافت میدارد.
ب) پاداشهای غیرمستقیم مالی: شامل دریافتهای کارکنان غیر از پاداشهای مستقیم مالی است از جمله طرحهای بیمه، بازنشستگی.
۲-پاداشهای غیرمالی: که برای فرد جنبه درونی داشته و به طور معمول از سوی محیط دریافت میشود(ص۴۱۴).
بنابرین مدیریت پاداش یکی از وظایف مدیریت منابع انسانی میباشد و این سیستم باید طوری طراحی گردد که اعطای پاداش مشروط به عملکرد مؤثر باشد. تنها در این صورت است که استفاده از پاداش به عنوان مکانیسمیبرای تشویق و ایجاد انگیزه در کارکنان، کارساز است.
۲-۱۶-۸- امور رفاهی کارکنان
خدمات رفاهی از عوامل عمده حفظ و نگهداری منابع انسانی به حساب میآید. فراهم آوردن خدمات رفاهی و تسهیلات رفاهی و بهبود کیفیت و شرایط محل کار، کمک در تهیه مسکن و غیره از وظایف خاص مدیریت منابع انسانی میباشد. میرسپاسی (۱۳۸۵) عقیده دارد که “برنامه های رفاهی باعث به وجود آمدن فرصتهای مساعد جهت رفع خستگیهای ناشی از کار و فعالیت و ایجاد روحیه دوستی و رفاقت بین کارکنان و افراد خانواده آنان میگردد. خدمات مربوط به برنامه های رفاهی فعالیتهای خارج از ساعات کار را شامل میشود” (ص۳۳۸). نتایج حاصل از خدمات رفاهی هم به نفع کارکنان و هم به نفع سازمان میباشد. خدمات و اقدامات رفاهی شامل: تأمین وسایل ایاب و ذهاب کارکنان، ایجاد غذاخوری و تسهیلات آن، خانهسازی و تأمین مسکن، ایجاد شرکتهای تعاونی، باشگاههای ورزش، ارائه کمکهای پزشکی و روانپزشکی و غیره میباشد.
۲-۱۶-۹- امور اداری و پرسنلی کارکنان
فعالیتهای مربوط به تعیین حقوق و دستمزد کارکنان، کنترل و نظارت بر فعالیتهای آنان و رسیدگی به امور جاری کارکنان در حوزه امور اداری و پرسنلی کارکنان میباشد. دیسنزو و رابینز (۱۹۹۸) عقیده دارند که “نظارت و کنترل کارکنان سازمان از وظایف نهم مدیریت منابع انسانی میباشد و تأثیر بسزایی در بهبود عملکرد سازمان دارد” (ص۲۵۲). یکی از وظایف مدیریت منابع انسانی در این زمینه ارزیابی عملکرد کارکنان[۱۵۰] میباشد. میرسپاسی (۱۳۸۵) عقیده دارد که “ارزیابی عملکرد کارکنان عبارت است از سنجش سیستماتیک و منظم کار افراد در رابطه با نحوه انجام وظیفه آنان در مشاغل محوله و تعیین پتانسیل موجود در آن ها در جهت رشد و بهبود” (ص۲۶۰). نتایج ارزیابی عملکرد کارکنان در مواردی نظیر تعیین حقوق، افزایش دستمزد، ترفیعات، جابهجایی، تنزل و انفصال، تعیین نیازهای آموزشی کارکنان، اصلاح و بهبود عملکرد کارکنان و پاداشدهی به کارکنان، مورد استفاده قرار میگیرد. علاوه بر کنترل و نظارت کارکنان و ارزیابی عملکرد آنان، تعیین حقوق و دستمزد کارکنان از وظایف اداری و پرسنلی مدیریت منابع انسانی میباشد. دیسنزو و رابینز (۱۹۸۸) عقیده دارند که “هدف اولیه طرحهای حقوق و دستمزد در سازمانها باید برقراری سیستم و ساختاری به منظور پرداخت عادلانه بسته به نوع و سطح مشاغل و عملکرد باشد” (ص۲۶۰). در تهیه و طراحی سیستم حقوق و دستمزد باید دو عامل مورد توجه قرار گیرد یکی تأمین عدالت در داخل سازمان از طریق تعیین ارزش مشاغل مختلف در مقایسه با یکدیگر و دیگری تأمین عدالت برونی در ارتباط با مقایسه ارزش مشاغل سازمان با مشاغل مشابه در سایر سازمانها، که همگی در حوزه مدیریت منابع انسانی میباشد.
۲-۱۷-بررسی پژوهشهای مرتبط با موضوع پژوهش
در مطالعات انجام شده با هدف بررسی پژوهشهای صورت گرفته مرتبط با موضوع حاضر، پژوهشی که دقیقاً مشابه موضوع پژوهش حاضر تحت عنوان ارزیابی میزان کاربست سیستم اطلاعات مدیریت در مدیریت منابع انسانی و در میان مدیران دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان باشد، یافت نشد که این امر حکایت از این دارد که این پژوهش برای اولین بار در ایران انجام میشود. اما پژوهشهایی با عناوین دیگر ولی مرتبط با موضوع این پژوهش انجام شده است که در این قسمت به پاره ای از آن ها اشاره میشود:
۲ ـ ۱۷-۱ ـ تحقیقات انجام شده در خارج
پژوهشی توسط ابیکی[۱۵۱] (۱۹۹۷) تحت عنوان «اهمیت سیستم اطلاعات مدیریت» انجام شد. مطالب ارائه شده در این پژوهش در رابطه با اهمیت سیستم اطلاعات مدیریت در سطح مدیران عالی میباشد. در این تحقیق نقش اطلاعات را به عنوان ابزاری فردی در برنامه ریزی و تصمیم گیری مدیریت توضیح میدهد و این سیستم را به عنوان یک سیستم اطلاعاتی همکار و یک پایگاه اطلاعاتی که مدیریت را با نیازهای اطلاعاتی برای برنامه ریزی و تصمیم گیری آماده میکند توصیف میکند و در پایان توضیح میدهد که چگونه تکنولوژی مدرن به کار گرفته شده در این سیستم باعث میشود که مدیران خود را با تغییرات محیطی هماهنگ کنند.
بریدجی[۱۵۲] (۲۰۰۳) در مطالعه خود تحت عنوان «آینده مدیریت منابع انسانی و سیستم اطلاعات مدیریت» نشان داد که مدیریت منابع انسانی با حرکت از یک سیستم ساده و بسته به یک واحد پویا و باز و با استفاده گسترده از سیستم اطلاعات مدیریت در تصمیم گیری استراتژیک سازمان میتواند خود را برای تغییرات محیطی آماده سازد و با بهره گرفتن از تکنولوژی اطلاعات اثربخشی و کارایی منابع انسانی را جهت کاهش هزینه ها و اشتباهات سازمانی میتوان افزایش داد.
ادوارد[۱۵۳] (۲۰۰۷) تحقیقی با عنوان «نقش تکنولوژی اطلاعات در مدیریت کیفیت سازمانهای ارتباط از راه دور ایالات متحده امریکا» انجام داده است. نتایج مطالعات وی نشان میدهد که سازمانهای ارتباط از راه دور ایالات متحده امریکا، برنامه های مدیریت کیفیت را برای رضایت مشتریها به اجرا گذاشته اند. به علاوه جهت کاهش هزینهآموزشها، مدیریت کیفیت فاکتورهایی همچون هم نوائی با احتیاجات، بر جا ماندن و وفاداری مشتریها و حفظ این مهم و رضایت مشتری را مساعدت میکند و تکنولوژی اطلاعات به فاکتورهایی همچون کارائی کلی سازمان، رضایت مشتری و میزان کارآمدی کارکنان کمک میکند. نتایج این تحقیق نشان میدهد که کارایی تکنولوژی اطلاعات در میان جنبههای مختلف مدیریت کیفیت تفاوت دارد. فاکتورهایی همچون مدیریت مشتری، ارتباطات، کار گروهی، میزان بهبود جریانات، سطوح بالایی از کاربرد تکنولوژی اطلاعات را نشان میدهد.
فاستر و توماس[۱۵۴] (۲۰۰۷) در مطالعه ی خود تحت عنوان «به کارگیری سیستمهای اطلاعاتی مدیریت یکپارچه در کتابخانه ملی ولز[۱۵۵]» نشان دادند که کتابخانه ملی ولز به یک رویکرد منعطف آماده برای انجام طرحهای سیستم اطلاعاتی نیاز دارد و همچنین نیاز به مکالمه و مشورت با واحدهای ستاد و پشتیبانی در رابطه با این سیستم دارد.
فرم در حال بارگذاری ...
[پنجشنبه 1401-09-24] [ 09:53:00 ب.ظ ]
|