خوراکی‌هایی مثل کیک،چیپس،شکلات و شیرینی،قند خون را به سرعت افزایش می‌دهند و در نتیجه، بدن برای ورود این قندها به درون سلول یا ذخیره کردن آن‌ ها،به طور ناگهانی هورمون انسولین ترشح می‌کند و تعادل طبیعی سیستم کنترل‌کننده قند خون به هم می‌خورد. (http://www.nojanserver.com)

مصرف تنقلات تجاری کم ارزش به دلیل زیادی نمک،چربی و شکر موجب بیماری های مختلف و افزایش کلسترول خون می شود.به علاوه افزودنی های رنگی،نگهدارنده ها وطعم دهنده های مصنوعی که در این گونه تنقلات وجود دارد می‌تواند مشکل آفرین باشد.هم چنین تنقلات کم ارزش موجب کاهش دریافت مواد مغذی لازم از جمله پروتئین،ویتامین و مواد معدنی می‌گردد.چیپس،پفک،سوسیس وکالباس،نوشابه های گازدار و شیرینی و شکلات باعث اختلال در عملکرد بدن می شود.مصرف بی رویه نوشابه به خصوص همراه با غذا، علاوه بر سیری کاذب،جذب مواد مغذی مانند کلسیم را کاهش می‌دهد. (www.020.ir)

غذاهایی مانند انواع ساندویچ ها ،سوسیس و کالباس،پیتزاو تنقلات غذایی کم ارزش مانند چیپس، نوشابه ،شکلات،پفک ومصرف چای همراه غذا باعث ایجاد کمبودآهن دربدن می‌شوند.هم چنین استرس با مصرف سوسیس و کالباس و نوشابه های کافئین دار افزایش می‌یابد. (سلامت نیوز)

مصرف نوشابه هاى گازداردر کشور،نزدیک به۱۵درصدرشد داشته است،در حالى که در طى این بیست سال، مصرف شیر و لبنیات،تنها حدود یک دهم درصدرشد ‌کرده‌است.سرانه مصرف لبنیات در ایران کمتر از یک سوم استاندارد جهانى است.طبق آمار،۹۰درصد کودکان۲۴ ماهه تا ۱۲ساله کشورمان،روزانه حداقل یک بار پفک و نوشابه مصرف کرده اند واز این رو ۲۵ درصداز کودکان ایرانى به نوعى با سوء تغذیه دست به گریبانند.

سوال مهم این است که پیامدهای مصرف هله هوله در بدن ما چه می‌باشند؟کاملا صحیح است که عادات خوردن ما در طول سی سال گذشته تغییر ناگهانی داشته است.ترکیبات وعده های غذایی به طور متوسط هزاران کیلومتر قبل ازاین که دربشقاب غذای ما قرار گیرند انتقال یافته اند.به سادگی می توان باورکرد که بعضی ویتامین ها در فرآوری از دست رفته اند.افزایش پرخاشگری،جنایت و رفتار ضد اجتماعی در جوامع،ناشی از تغییردررژیم غذایی ماست.طبق مطالعاتی که توسط استفان اسکونتالر،پروفسوربخش قضایی در دانشگاه ایالت کالیفرنیا ‌در مورد رابطه ی بین غذا و رفتار به عمل آمد نشان داد که تعداد خشونت ها زمانی که غذاهای تازه به جای غذاهای کنسرو شده جایگزین شدند۳۷ درصد افت کرد.او خلاصه ای از یافته های خود را بدین گونه ارائه کرد که داشتن یک رژیم غذایی نامناسب هم اکنون یک پیشگویی کننده بهتر از خشونت آینده،نسبت به رفتار خشونت آمیز گذشته است.

عادات خوردن بچه ها و افراد جوان با نگرانی های جدی همراه است.رژیم غذایی آن ها اکنون غنی از قند،چربی و کربوهیدرات است و از نظر میوه و سبزی جات دچار کمبود می‌باشند.با خوردن نوشابه و شیرینی در جشن تولد،بچه های شما صداهای خشونت آمیز بلند تری دارند.چرا؟این بدان علت است که سطوح قند خون بعد از خوردن شیرینی ناگهان بالا می رود که ابتدا انفجار انرژی را باعث می‌گردد،اما سپس قند خون افت کرده و شما راخسته و خواب آلود می‌کند.در تلاشی برای پیشگیری از کاهش قند خون،بدن شما آدرنالین تولید می‌کند که شما را خشمگین و بد اخلاق می‌سازد.(www.odewire.mht)

رژیم های غذایی مدرن تاثیر مهمی برشاخص خشونت و جنایت داشته اند.نگرانی گسترده ای ‌در مورد خشونت وجنایت و ‌در مورد امنیت تامین غذایی،وجود دارد.این نگرانی ها توسط گزارشاتی از میزان ارتکاب جنایات بیشتر وآگاهی دادن نسبت به مواد افزودنی در غذاها،نمود یافته است. (http://www.ncahf.org)

امروزه با رشد بی رویه فست‌فودها سوال مهمی مطرح می‌شود که بهتر است به آن فکر کنید.این که آیا غذاهایی که فست‌فودها ارائه می‌دهند اعتیاد آورند؟آیا کالری‌هاو چربی‌های زیاد موجود در این مواد غذایی شما را به دام اعتیاد می‌کشاند؟باید بگوییم که بله،فست‌فودها مثل مواد مخدر اعتیادآور هستند.پژوهش‌های اخیر نشان داده چربی،نمک و قندهای زیادی که در این غذاهای نسبتاً ارزان وجود دارد اثری همانند مواد مخدر در مغز ایجاد می‌کنند.امروزه تمام محققان به مسئله فست‌فودها و اثرات اعتیادآور آن‌ ها،توجه خاصی معطوف ‌داشته‌اند.زمانی که عکس غذاهای مورد علاقه‌ شرکت کننده ها نشان داده شد،مغزشان شروع به ترشح میزان زیادی هورمون کرد.حالتی شبیه ‌به این پدیده درسر معتادین به کوکائین زمانی که عکس پودر سفید می‌بینند نیز اتفاق می‌افتد.در پژوهش‌های اخیر،محققان به موش‌های آزمایشگاهی سوسیس،کالباس و شکلات خوراندند و ملاحظه کردند رفتارهای فیزیولوژی وروانی این موش‌ها شبیه موش‌هایی است که به مورفین اعتیاد دارند.علاوه بر این زمانی که اعتیاد ‌به این قبیل مواد غذایی شکل می‌گیرد هیچ مانعی نمی‌تواند موش‌هارا از رسیدن به مواد مخدر خود(فست‌فودها)منصرف کند.محققان می‌گویند دلایل قابل قبولی وجود دارد که نشان می‌دهد غذاهای سرشاراز قند،چربی ونمک می‌تواند فعل و انفعالات شیمیایی در مغز ایجاد کند که شبیه به عملکرد مواد مخدری مثل کوکائین و هروئین است. (تبیان)

پژوهشگران آمریکایی با اطلاع ازاین پدیده توانسته اند برای تعدیل تغذیه بعضی از خانه های بزهکاران جوان،برنامه ای را اجرا کنند.در این برنامه قند سریع الهضم به میزان قابل توجهی تقلیل یافته و به جای نوشابه های گازدار و تنقلات حاوی قند زیاد،آب میوه،میوه ی تازه و سالاد توام با پنیر تجویز کرده‌اند.

از آن زمان به بعد،پژوهشگران مشاهده کردند که حد متوسط عملیات ضد اجتماعی،تا میزان ۴۷درصد و در بعضی از زندان ها تا میزان۷۰ درصد کاهش یافت. (گروهی از مولفان،۱۳۷۸،۳۷)

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...