دانشکده علوم زراعی
پایان نامه‌ی کارشناسی ارشد
رشته‌ مهندسی کشاورزی- گرایش زراعت
ارزیابی کشت مخلوط افزایشی آفتابگردان با لوبیا چشم بلبلی و سویا در کنترل علف‌های هرز
اسماء مهرجو
استاد راهنما:
دکتر رحمت عباسی
استاد مشاور:
دکتر اسفندیار فرهمندفر
دی ۱۳۹۳
کلیه حقوق مادی مترتب بر نتایج مطالعات، ابتکارات و نوآوری های ناشی از تحقیق موضوع این پایان نامه متعلق به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری است .

همتم بدرقه راه کن ای طایر قدس
که دراز است ره مقصد و من نوسفرم
این اثر را تقدیم میکنم به آنانی که بودنشان دلیلی است برای بودنم:

( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )

پدر مهربان
مادر صبور
و
همسر گرانقدرم
بوسه ی پرمهرم بر دستانشان جاریست، باشد که جبران نیکی هایشان شود…
چکیده
سیستم‌های کشت مخلوط با بهره‌گیری بهینه از منابع آب، نور و عناصر غذایی یکی از راهکارهای اساسی برای رسیدن به کشاورزی پایدار هستند. در همین راستا آزمایشی مزرعه‌ای در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با ۳ تکرار و ۱۴ تیمار به منظور ارزیابی کشت مخلوط افزایشی آفتابگردان با لوبیا چشم بلبلی و سویا در کنترل علف‌های هرز انجام گرفت. ‌تیمارهای آزمایش شامل کشت‌های خالص هر یک از گیاهان آفتابگردان، سویا و لوبیا چشم بلبلی در شرایط تداخل و کنترل تمام فصل علف‌های هرز و کشت مخلوط آفتابگردان (در تراکم معمول) با تراکم‌های ۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۵۰% تراکم تک کشتی هریک از گیاهان سویا و لوبیا چشم بلبلی بودند. نتایج آزمایش نشان داد که بیشترین مقدار عملکرد دانه هر سه گیاه آفتابگردان، سویا و لوبیا چشم بلبلی (بترتیب ۴۴۰۴، ۳۳۵۱ و ۸۷۲ کیلوگرم در هکتار) در تیمار تک کشتی آنها در شرایط کنترل تمام فصل علف های هرز بدست آمد. همچنین با افزایش سهم کاشت سویا و لوبیا چشم بلبلی در کشت مخلوط با آفتابگردان، تراکم و زیست توده علف‌های هرز بطور معنی‌داری کاهش پیدا کرد؛ بطوریکه کمترین مقدار این صفات علف‌هرز در تیمار ۵۰% لوبیا چشم بلبلی و سویا در کشت مخلوط با آفتابگردان دیده شد. بالاترین مقدار نسبت برابری زمین (۵۴/۲) در تیمار کشت خالص لوبیا چشم بلبلی در شرایط کنترل تمام فصل علف‌های هرز و کمترین مقدار آن (۲۹/۱) در کشت خالص آفتابگردان در شرایط کنترل تمام فصل علف‌های هرز دیده شد. همچنین بیشترین مقدار مجموع ارزش نسبی (۲۹/۱) در تیمار کشت خالص آفتابگردان در شرایط کنترل علف‌های هرز و کمترین مقدار آن (۰۳/۰) در الگوی کشت خالص لوبیا چشم بلبلی در شرایط تداخل تمام فصل علف‌های هرز مشاهده شد. مقدار حاصل شده مجموع ارزش نسبی در الگوهای تک کشتی در شرایط کنترل علف‌های هرز بیشتر از شرایط تداخل علف‌های هرز بدست آمد. همچنین بالاترین مجموع ارزش نسبی از بین الگوهای تک‌کشتی، به‌ترتیب در آفتابگردان، سویا و لوبیا چشم‌بلبلی حاصل شد. در مجموع تیمارهای مخلوط افزایشی آفتابگردان با ۵۰% لوبیاچشم بلبلی و سویا بهترین تیمارها بودند.

واژه‌های کلیدی: کشت مخلوط افزایشی، تک کشتی، تداخل، مجموع ارزش نسبی، نسبت برابری زمین
فهرست مطالب
عنوان شماره صفحه
فصل اول- مقدمه و کلیات
۱-۱-مقدمه ۲
۱-۲-فرضیات تحقیق ۳
۱-۳-اهداف تحقیق ۳
۱-۴-کلیات ۴
۱-۴-۱- کشاورزی پایدار ۴
۱-۴-۲- کشت مخلوط ۴
۱-۴-۳- تاریخچه کشت مخلوط ۴
۱-۴-۴- چند کشتی ۵
۱-۴-۵- انواع روش‌های چند کشتی ۵
۱-۴-۵-۱- چند کشتی متوالی یا پی‌در‌پی ۵
۱-۴-۵-۲- کشت دوگانه ۵
۱-۴-۵-۳- کشت سه‌گانه ۶
۱-۴-۵-۴- کشت چهارگانه ۶
۱-۴-۵-۵- چندکشتی همزمان ۶
۱-۴-۵-۶- کشت درهم ۶
۱-۴-۵-۷- کشت مخلوط ردیفی ۷
۱-۴-۵-۸- کشت مخلوط نواری ۷

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...